diumenge, 3 d’abril de 2016

Cramble de poma




Vaig comprar un oferta a la fruiteria : un bossa de 2 kg de pomes golden de Girona, a 1 €.
Eren petitones, però han sortit molt bones.
Ha sigut pesat pelar tanta poma; al final n'he posat cap a 12. La recepta diu 6, però ho he doblat per la mida.
Ha quedat molt bo. La canyella i la poma fan una associació perfecta.
La recepta l'he tret de Velocidad cuchara 
EL Cramble apple pie, és una recepta típica anglesa. Se sol acompanyar d'una bola de gelat de vainilla.
Es fa una compota i al damunt s'hi tiren una mena de "migas", fetes amb farina, mantega i sucre, que li donen una textura sorrenca fantàstica.

Ingredients

Compota:

  • 6 pomes golden ( 12 si són petites)
  • mitja beina de vainilla
  • 100 grs. de sucre
  • 80 grs. de mantega
  • 50 grs. d'aigua
Crumble:
  • 120 grs. de farina
  • 80 grs. mantega molt freda
  • 80 grs. de sucre
  • polsim de vainilla

Som-hi!
Amb la màquina triturem el sucre i la beina ( 15 segons).
Afegim les pomes tallades a daus, la mantega també a daus i l'aigua. Posem la papallona i programem 15 minuts a 100º, vel. 2.
Quan ha acabat he vist que hi havia molta aigua, i l'he programat 10 minuts més i sense cubilet.
Ho deixem refredar.
Posem els ingredients del crumble en el vas net i donem 3 cops de turbo.
Ho posem en un plat a la nevera, perquè al triturar la mantega es posa tova.
Posem la compota en una plata d'anar al forn. Que sigui bonica; així la podreu presentar a taula.
Agafem el crumble fred de la nevera i l'escampem pel damunt de la compota.





Al forn, a 180º, escalfor a dalt i a baix, uns 30 minuts. Ha de quedar torradet.
Jo hi he afegit un polsim de canyella.



Aquesta foto l'he fet amb el mòbil, a taula, segons abans que s'acabés....






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada