dissabte, 4 d’abril de 2015

Pastís de mousse de llimona






Una companya de la feina ha portat un cabàs ple de llimones del llimoner de casa seva.
Fan una olor tremenda!
N'he agafat unes quantes pensant precisament en aquest pastís; el típic que et posen a les postres dels restaurants o que demanes amb el cafè quan vas a berenar amb les amigues.
Amb les que sobrin faré un lemon curd per emplenar unes tartaletes...mmm....
L'he fet seguint la recepta de Velocidad cuchara

Ingredients

Base de galetes:
  • 250gr de galetes tipus digestive ( jo les he barrejat amb unes altres que tenia)
  • 75gr de mantega
 Mousse de llimona
  • 6 fulles de gelatina grans
  • 150gr de sucre
  • la pell d'una llimona
  • 250gr de nata per muntar (35%m.g).
  • 100gr de suc de llimona
  • 3 ous (separades els rovells de les clares)
  • pessic de sal
  • unes gotes de suc de llimona
Necessitem un motlle desmuntable de 24 cm.

Som-hi!



  1. Primer hidratem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda. Reservem
  2. Triturem la pell de llimona amb el sucre fins a convertir-ho en pols ( turbo). Reservem
  3. Col·loquem la papallona i muntem la nata; velocitat 4. Reservem   
  4.  Posem al vas les galetes i la mantega: 2 minuts- 40º - vel.5. Es posa sobre el motlle i es va aixafant perquè quedi ben pla. Jo he utilitzat el cubilet de la mycook. Guardem a la nevera. 
  5. Escalfem el suc de llimona  30 segons - 100º - vel. 2. Quan pari, afegim les fulles de gelatina. !0 segons, vel. 4 fins que veiem que s'han desfet. Reservem
  6. Posem altre cop la papallona. Posem els rovells i el sucre amb llimona que teníem reservat : 3 minuts - 80º - vel.4 . Afegim el suc de llimona amb gelatina. 10 seg. vel. 4. Reservem en un bol gran
  7. Muntem les clares. S'ha de rentar bé el vas. Clares, un pessic de sal i unes gotes de llimona. Vel. 5, uns 3-4 minuts.
  8. En el bol gran, afegim la nata que teníem a la nevera. Incorporem suaument. Incorporem les clares amb molt de compte. Aboquem tot damunt la base de galetes. 
  9. Guardem a la nevera un mínim de 4 hores.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada