diumenge, 5 d’abril de 2015

Fricandó





Fricandó : paraula amb regust de cuina d'àvies i restaurants de tota la vida; de estovalles a quadres vermells i blancs, porró de vi a l'entrada, cadires de balca i "perfum" d'all-i-oli per tot arreu.
Tradició catalana, de la de tota la vida!

Ingredients
  • Jarret de vedella tallat ben fi. 4 talls per cada 
  • un pot de bolets en conserva
  • 2 cebes
  • 2 cullerades de salsa de tomata
  • farina
  • mig got de vi blanc
  • mig gotet de brandi
  • picada feta amb alls, julivert i avellanes
Som-hi!

Primer salem, empebrem i enfarinem els talls de vedella.


Les fregim en oli en una cassola; no massa daurats.


Els retirem en un plat. En la mateixa cassola fregim la ceba


Afegim la salsa de tomata


Hi tirem el vi blanc. Deixem que s'evapori.

El vapor a vegades crea imatges increïbles


Tornem a posar la carn a la cassola i flamegem amb el brandi. Ho cobrim amb aigua.
Deixem que faci xup-xup durant uns 30 minuts. Afegim el bolets escorreguts i ho deixem10 minuts més.
Afegim la picada d'alls, julivert i avellanes

Morter també ben tradicional. I musical, també!

Fa una olereta tremenda!
Ha quedat molt melosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada