diumenge, 1 de març de 2015

Wok de fideus xinesos i porc caramel·litzat




Fa molt temps que em van regalar un wok i només l'havia fet servir un cop. L'altre dia vaig veure els fideus xinesos a l'Aldi, i m'hi he animat.
Porc caramel·litzat?? Sona estrany, però està realment bo. També caramel·litzen, o laquen, els ànecs.Ho fan amb mel.
Si aneu a Londres no us perdeu el barri del Soho ( barri xinès), on els restaurants xinesos tenen els ànecs lacats a l'aparador. Genial!




Ingredients
  • un paquet de fideus xinesos
  • 200 grs. de magre de porc tallat a daus
  • 4 cullerades de sucre morè
  • mig gotet de salsa de soja
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • un grapat de brots de soja
  • 3 grans d'all
  • oli de gira-sol
  • sal, pebre i gingebre.
Som-hi!

Primer caramel·litzem el porc. En una cassola posem a daurar els talls de carn, i quan ja ha agafat color, afegim el sucre i la salsa de soja.


 
Deixem que caramel·litzi. Reservem. 



Posem oli de gira-sol ( si teniu de sèsam, millor. Jo no n'he trobat) en el wok i tirem la ceba tallada en trossos grans.



Els xinesos cuinen molt poc les verdures; les saltegen un moment i prou. Jo les he cuit més; no sabia si agradaria a casa.
Al cap d'uns minuts, afegim la pastanaga tallada en trossos grans. Deixem coure.



Afegim els alls i els brots de soja. Aquests es fan de seguida, perquè contenen molta aigua. Veurem com es redueixen gairebé immediatament. Tirem gingebre.


Afegim la carn perquè quedi tot calent.



Bullim els fideus, seguint les instruccions del paquet. Es posa a bullir força aigua. Quan bull, s'hi tiren el fideus i es treuen de seguida del foc. Es tapen i es deixen exactament 4 minuts.



Escórrer i refredar una mica amb aigua freda, mentre els remenem per tal que es desenganxin.
Ja ho podem afegir a la carn.
Servir ben calent amb un bol amb salsa de soja pel qui vulgui.
Han quedat molt bons!


Zhù nín hǎo wèikǒu!(bon profit)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada