dilluns, 23 de febrer de 2015

Magret d'ànec amb salsa de codonyat i porto



Estrena de la De Buyer. Fabulosa!!!  Una part de l'èxit va estar en el gust de la carn.


Aquest plat és un plat rodó. Espectacular, boníssim i ràpid.
L'única pega és que el magret és car ( una peça ronda els 6€), però n'hem menjat 3 persones, o digui que no surt gens malament.
Els que no us agrada la carn poc feta, passeu del magret! No es pot menjar massa cuit; queda dur i filós.
S'ha de deixar 4 minuts per cada banda i res més.
Si veieu que en tallar us surt molt sanguinosa, passeu els talls 10 segons per la paella. Però recordeu que en tirar-hi la salsa calenta pel damunt, ja la courà una mica.

Al magret li van molt les salses agredolces com aquesta. I tots els guarniments que hi vulgueu posar: arròs, patates, xampinyons, poma, pasta fresca, etc.etc.etc.
Amb les presses de menjar, no vaig tenir temps de fer fotos. Només tres, i mal fetes.
Però us asseguro que és un plat de 10!!

Ingredients
  • un magret d'ànec fresc
salsa:
  • una ceba petita
  • una cullerada de mantega
  • un raig d'oli
  • uns 50-70 grs. de codonyat ( millor fet a casa; si no en teniu, compreu-lo del bo)
  • un raig de Porto 
  • un raig de vi negre
  • un raig de vinagre de mòdena o de xerès
  • un raig d'aigua
  • sal, pebre.
Som-hi!
Fem uns talls en diagonal en la pell del magret, formant rombes. Salem i empebrem. Reservem ( el courem en el darrer moment, perquè estigui calent)
Per fer la salsa, posem en un cassó la mantega i l'oli. Quan estigui fosa hi tirem la ceba tallada molt petita ( jo l'he ratllada).
Quan comenci a agafar color, hi tirem el codonyat tallat a daus petits. Deixem que es vagi desfent.
Al cap d'uns 3 minuts, tirem els líquids ( porto, vi, vinagre). Deixem que cogui una mica i tirem una mica d'aigua ( si no queda massa fort).
Deixem reduir a foc lent  (10-15 minuts). La passem pel túrmix perquè quedi ben fina i la tornem a posar al cassó uns 5 minuts més.

Ja podem fer la carn. En una paella molt calenta ( De Buyer, de ferro) sense gens d'oli, posem la carn amb la pell cap avall. Deixem coure 4 minuts. La girem, i la deixem 3 minuts més.
Agafa molt de color, però no us preocupeu que no es crema. S'ha de fer una mica de dintre, però molt poc.
Ha de quedar vermella, no rosa.
Traiem del foc i ho tallem. Surten uns 10 talls.
Els posem en els plats  i  tirem sal Maldon i una mica de pebre.
Tirem la salsa calenta pel damunt i afegim els acompanyaments.
Aquest cop he fet una bresa de ceba i xampinyons, i unes patates violetes cuites al microones ( la gana ens fa córrer)
Animeu-vos a fer-ho, que està de Michelins!! (d'estrelles i de pneumàtics!!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada