diumenge, 1 de març de 2015

Pa de ceba tendra i formatge cheddar







Mirant i admirant el bloc de la meva amiga Sussi , he vist que parlava molt bé d'un bloc de cuina francès, Amuses bouche. I fent el trapasser,he vist aquest pa i he pensat que el volia provar.
A vegades necessites idees per als aperitius, i aquest es veu molt vistós. A més, a casa les tres coses : pa + ceba + formatge = ens encanta!
I aprofitant que vaig anar a comprar una cistella de verdura ecològica a el Banyonet  i que tenia cebes tendres, la recepta em venia perfecte! I l'he fet amb la Mycook, per estalviar feina.

Ingredients
  • 280 grs. d'aigua
  • 1'5 cullereta de sal
  • 1 cullerada gran d'oli d'oliva
  • 450 grs. de farina
  • 1'5 cullereta de llevat sec de flequer
  • 2 cebes tendres trossejades
  • 50 grs. de formatge cheddar ratllat
  • 50 grs. de mantega fosa
  • uns branquillons de cibulet
Som-hi!

Posem al vas de la Mycook ( també ho podeu fer a mà, amassant) l'aigua, la sal, l'oli, la farina,i el llevat.
Amassem 3 minuts.
Deixem reposar fins que dobli el volum. L'he deixat un parell o tres d'hores a dins el forn apagat.






Quan ha pujat, afegim les cebes i el formatge i amassem per tal que s'incorporin. Això m'ha costat força...
Dividim en porcions i fem boles.




Deixem que torni a llevar, 1 hora. La propera vegada la deixaré més estona.
Fonem la mantega i afegim el cibulet talladet. Ho pintem.


 
Al forn, a 180º, 30 minuts. 








  
Està boníssim!

1 comentari: