dissabte, 11 d’octubre de 2014

Risotto amb bolets



Avui feia un matí magnífic de sol i caloreta, impropi d'un mes d'octubre.
Hem anat a comprar verdures ecològiques a El Banyonet, l'horta que porta la meva amiga Amparo.
Hem comprat : cebes de Figueres, mongeta, carbassons, albergínies, pebrots, tomates i ous de les seves gallines. Una meravella!!
Ah! i m'ha regalat 7 flors de carbassons, que les faré amb formatge i anxoves, com m'ha recomanat en Josep.

Ingredients
  • 2 cebes ecològiques (petites)
  • 1 carbassó ecològic
  • un grapat de bolets. He fet servir un pot de deshidratats del Lidl (marca Deluxe)
  • dos grans d'all
  • 3 tasses d'arròs
  • un raig de vi blanc
  • un xorret de crema de llet
  • formatge parmesà
Som-hi!





Estovem la ceba tallada petita amb oli


Tallem el carbassó 


L'afegim a la ceba


Els bolets els he hidratat uns 20 minuts en un bol amb aigua. He guardat aquesta aigua per coure l'arròs.
He afegit els bolets tallats petits a la cassola, i al cap d'una estona un raig de vi blanc

He afegit l'arròs a la cassola i remenat perquè anés agafant color i gust.

He afegit l'aigua bullent + l'aigua de remullar els bolets 


A mitja cocció hi he afegit uns encenalls de parmesà. Aquest arròs s'ha de remenar constantment, per tal que alliberi el midó i quedi molt cremós.

2 minuts abans d'acabar, hi he afegit un raig de crema de llet. Això és opcional. Normalment es posa mantega, però a mi m'agrada molt el gust que dóna la crema de llet.


Per emplatar, he utilitzat un aro perquè quedés més xulo.


Es posen uns encenalls pel damunt de l'arròs un cop acabat



Ha quedat....ha quedat....uff......no hi ha paraules per descriure-ho...!!
 Amb música?
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada