divendres, 15 d’agost del 2014

Tarte Tatin

fotos fetes amb el mòbil

 Pronunciat és una cosa així : tagt tateng.
Es veu que aquest pastís es va crear com a conseqüència d'un error. En l'hotel Tatin,a França (bien sur!), regentat per dues germanes (mademoiselles Tatin), a una d'elles li va passar com a mi, que se li van torrar massa unes pomes que estava coent. Per no llençar-les, se'ls hi va ocórrer "tapar" el desastre amb una massa brisa i enfornar. I el més original : en treure-ho del forn, la van girar com si fos una truita. Et voilà !!
Re-que-te-bona i re-que-te-fàcil.

Ingredients
  • Una làmina de massa brisa o de full
  • 6 pomes . Ho he provat amb moltes varietats, i sempre surt "estupenda"
  • 150 gr. sucre (ad libitum, que vol dir vosaltres mateixos)
  • un dau de mantega
  • un xic d'aigua
Som-hi!

Primer de tot, pelem les pomes i les tallem del mig. Traiem el cor amb compte perquè ens quedin senceres i boniques.
Agafem una paella fonda que es pugui posar després al forn, i si no, una paella gran; ja ho traspassarem a un motlle. Hi posem tot el sucre amb la mantega i un xic d'aigua, i les pomes.
A foc lent, fins que caramel·litzin  i estiguin rossetes pels dos costats. Això triga una bona estona.
Amb les pomes amb la part lisa cap amunt (c'est très important!!) hi posem la massa pel damunt, procurant que quedi tot ben tapat.
Ho enfornem a 180º fins que veiem que la massa està feta, entre 20 minuts i mitja hora ( depèn del forn).
Quan ho traiem, li donem la volta com si fos una truita de patates (comme une omelette à pommes de tèrre).
Es serveix tebiona, amb una bola de gelat de vainilla.
Mmmmmm..... c'est magnifique!!!!!


La vaig fer en la cuina de gas de casa els pares, d'aquelles que són una sola cosa focs i forn. Uf, ja ha tingut mèrit, ja. El forn a gas només pot anar o a dalt o a baix, i tot va molt de pressa i es crema tot a una velocitat increïble! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada