diumenge, 17 de març de 2013

Pancakes



Diumenge. Aprofito la família per fer esmorzar a l'estil americà. Pancakes o tortitas, són una mena de creps més gruixudes que s'acostuma a acompanyar amb mel, melmelada o xarop d'auró. 
Aquest últim em feia gràcia provar després d'haver vist una recepta del blog d'una companya, Ara cuina, que va fer uns cupcakes espectaculars.
La recepta és senzilla.

Ingredients

  • ingredients secs:
- 130 g. de farina
- 10 gr. de llevat químic
-  una pessic de sal
-  30 gr. sucre
  • ingredients líquids:
1 ou
240 ml de llet
30 gr. de mantega sense sal fosa 

Som-hi !

Es barregen primer els ingredients secs i es reserven en un bol.
Els líquids es posen a la MyCook 1,30 min 40º vel 4. En acabar, afegim els secs i programem 2 min vel 6.
 Es deixa reposar la bresa mitja hora a la nevera.
 S'unta una paella amb mantega. Molt poca: millor agafar un tros i embolcallar amb paper de cuina, i fregar la paella calenta.
Jo he fet servir el Bake Easy, de Wilton. Serveix perquè no s'enganxin els pastissos. La veritat és que va molt bé.


Després, amb un cullerot, aboquem la pasta formant discos. Sabrem quan s'han de girar quan la superfície formi bombolles.
Han quedat deliciosos! Tothom n'ha menjat quatre! O sigui que ha sigut un èxit.
Repetirem.

Curiositats sobre el xarop d'auró:
  •  La fulla d'auró és la que surt a la bandera del Canadà
  • El xarop s'extreu de la sàlvia de l'auró. Per fer 1 litre de xarop necessiten 40 l. de sàlvia. Es cou en una cassola fins que redueix a textura de xarop. El sabor és boníssim i 100% natural .






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada