dissabte, 23 de març de 2013

Moussaka



 La moussaka és un plat de la cuina grega, semblant a una lasanya però en lloc de pasta s'hi posa albergínia en llenques. Uff, està de mort!
Avui he tingut ajuda del meu fill i la xicota; o sigui que ha sortit rodó.
La recepta: l'he agafada de la lasanya de la Mycook. Les albergínies, tallades al llarg i fregides. Es deixen reposar en paper de cuina per tal que absorbeixin  l'excés d'oli.

Ingredients
  • 3 albergínies hermoses
  • 1/2 kg de carn picada ( vedella i porc al 50%)
  • 2 cebes
  • 1 pastanaga
  • salsa de tomata
  • sal i pebre
per a la beixamel
  • 30 gr. de mantega
  • 50 grs. de farina
  • 1/2 litre de llet
  • sal, pebre i nou moscada ( fonamental !!)
  • formatge ratllat per a gratinar

Recepta de la Mycook


Un cop feta la salsa bolonyesa, es fan capes alternades amb les albergínies.


Després es fa una beixamel i s'hi tira pel damunt.





Es posa a gratinar amb un grapat de formatge ratllat al damunt.


 Amb un plat d'amanida per equilibrar. Tot ecològic: enciam fulla de roure i pastanagues, de El Banyonet.
Aquí podeu veure la Clara, preparant-me el cistell. Un luxe!!



Escena de Zorba,el grec, on Anthony Queen ensenya a ballar un sirtaki, dansa tradicional grega.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada