dimarts, 7 d’abril del 2020

Pa sense amassar superfàcil!



Després d'un any d'inactivitat en aquest blog, intentaré reprendre una mica la meva afició per la cuina i per al pa.
Precisament en aquest temps de confinament, de patiment, cuinar és com un cant a l'esperança. Esperança i pànic a la balança!!
Quan vaig a les botigues a comprar, al·lucino que, a més del paper higiènic, l'altre producte esgotat és la farina i el llevat! La gent s'entreté fent pastissos i pa?? Pastissos ho entenc: amb els nens a casa és divertit. Però fer pa és una cosa complicada, que costa molt enganxar el truquillo dels amassats i els llevats.
Però en fi...la qüestió és entretenir-se i cuinar amb família és el millor que hi ha.



Va, doncs! aquesta recepta és per aquells que us inicieu amb el pa fet a casa amb amor.
Li dedico al meu pare, en Josep, que està confinat a casa seva des de fa tres setmanes. 87 anys, i un exemple de persona.  T'estimo, pare!!

Ingredients

  • 3 tasses de farina panadera (compreu-la al forner). La vaig comprar en una fleca de Girona, La Puntual que venen farina ecològica de Banyoles.
  • 1 i 1/2 tassa d'aigua
  • 1/2 culleradeta de llevat de flequer sec (granulat). Jo la vaig comprar en una fleca; te la venen a pes.
  • 1 i 1/2 culleradeta de sal
Som-hi!

La recepta l'he treta d'aquí. Hi ha una vídeo de com es fa el procés.
És tan fàcil com posar tots els ingredients en el bol i remenar-ho lleugerament amb una cullera de fusta o una espàtula. 
NO cal amassar, ni remenar massa.
El tema és que la massa s'amassi tota soleta, ella. La deixarem TOTA la nit, tapada en un bol, damunt del marbre de la cuina.
Al matí, amb molt de compte, la fem caure sobre el marbre (no l'estireu amb els dits, perquè s'esquinça: feu servir una rasqueta de pa o una espàtula tova) .
Hem de posar una mica de farina al marbre perquè no s'enganxi molt.
Un cop al marbre li fem dos plecs cap en dins, en sentit horitzontal i dos plecs cap endins en sentit vertical.
Ens quedarà com un paquet.
Li tirem una mica de farina pel damunt.
Ara bé l'important:
Encenem el forn a 250º, a dalt i a baix, i posem a dins una cassola fonda i amb tapa. Jo he utilitzat la de ferro colat, però podeu utilitzar-ne d'altres tipus però que puguin anar al forn.
Deixem passar uns 10 minuts, fins que el forn ha arribat als 250º i la cassola estigui supercalenta.
Ara compte perquè la cosa crema!
Obrim el forn, traiem la cassola i ràpidament tirem la massa a dins.
Posem la tapa i tanquem el forn.
El deixem 40 minuts. Passats aquests minuts, traiem la tapa (compte!) Flipareu quan el veieu! És una passada i una meravella!
Baixem el forn a 200º i el deixem 15 minuts més.
En acabar, apaguem el forn i el deixem uns 10 minuts més perquè quedi cruixent.
Després el poseu a refredar en una reixeta.

SALUT!


Després de 12 hores i després dels plegats.

La cassola buida al forn, agafant molta temperatura

Quan l'obres després de 40 minuts. OHHHHH...!!!!!!

Refredar en una reixeta.



1 comentari:

  1. Play Casinos Near You from 1526 - Mapyro
    Find casinos 군포 출장마사지 near you from 안성 출장안마 1526. Find addresses, 강릉 출장안마 see activity, see 전라북도 출장안마 activity, directions, 사천 출장안마 reviews and information for Casinos Near You from 1526.

    ResponElimina