dijous, 16 d’abril del 2020

Faves a la catalana




Aquest és un plat molt de casa nostra; de família; d'olor a anís i a menta; de noms estranys com marduix; de sorolls de cassola com quan la sacsejava la mare... L'olor de la botifarra negra  i de la cansalada quan es torren...mmmm....
Les faves són de l'Amparo del Banyonet, una passada de tendres.
Ara és època de faves i, com que duren poc, cal aprofitar. Tenen moltes vitamines i nutrients
Es poden pelar i congelar per més endavant. Quan ja estan al final, surt com una pestanya marró que indica que ja són velles.
Aquestes d'avui encara estan al parvulari!!

Per cert, sabeu que el nom científic és Vicia faba ? Ara entenc perquè ens agraden tant!
Són de vici!

Ingredients

  • 2 kg de faves amb la pela. Jo he fet 1 kg que és el que tenia; en surt només per a una persona.
  • 2 cebes tendres. Molt important! Han de ser tendres.
  • 2 alls tendres. El mateix...només tendres.
  • Dos talls de cansalada virada, bona
  • un pam de botifarra negra prima (més o menys..)
  • un manat de menta i de marduix
  • un raig de vi ranci
  • un raig de licor d'anís
  • oli, sal, pebre
Som-hi!
Primer de tot, hem de pelar les faves. Les pelem al darrer moment perquè no s'oxidin. Les guardem.
Saltem la cansalada i la botifarra a talls en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. 
Ho reservem en un plat.

En la mateixa cassola hi sofregim els alls i les cebes tendres, que vagin agafant color.

Afegim la carn i tirem un bon raig de vi ranci.
Afegim les faves, les herbes i un rajolí d'anís. Mmmm.....!!


Ho tapem i en la tapa hi posem aigua per tal que crei vapor dins la cassola.


De tant en tant, anem sacsejat amb suavitat per remenar sense una cullera que les trencaria.
Anem omplint la tapa amb aigua.
Sabrem quan estan quan en tastem una i veiem que està molt tova.
I ja està.
Nyam!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada