diumenge, 7 de maig de 2017

Pastís de poma i nous, carameli·litzat i invertit






Fa dies que tinc ganes d'estrenar un motlle de base desmuntable i tafanejant per Webos fritos he trobat aquesta recepta. La Su (Susana Pérez) en diu pastís invertit o al revés : es posa la poma primer en el motlle per tal que, quan tombem, quedi a dalt. És semblant a un pastís de pinya que fem a casa.
Molt senzill de fer, i el perfum del brandi sobre les pomes és espectacular.

El caramel ja el tenia fet de l'altre dia, que vaig fer flams d'ou. Per fer-lo, s'ha d'haver preparat prèviament el sucre invertit.

Ingredients

per al fons

  • 2 pomes golden o les que corrin per casa
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 75 grs. de nous
  • sucre cremat -caramel.
  • una cullerada de sucre morè
  • una mica de mantega 

per a la massa
  • 3 ous grans
  • 120 grs. de sucre blanc
  • 100 grs. de mantega fosa
  • 150 grs. de farina de força
  • 1 sobre de royal
  • un pessic de sal
  • 1 poma ratllada
  • un raig de brandi

Necessitarem un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre

Som-hi!

Preescalfem el forn a 180º, dalt i baix.

Primer preparem el motlle. Folrem la base amb paper de forn, el pringuem de mantega i afegim una cullerada de sucre morè. L'escampem. 
Cobrim la base lleugerament amb el sucre cremat.


Pelem i traiem el cor a les pomes, i les tallem a rodanxes gruixudes (1 cm). De seguida les reguem amb el suc de llimona. 


Les col·loquem al fons, i en totes les cavitats posem nous; també al forat central de les pomes.


Pelem i ratllem la poma que queda i li tirem un bon raig de brandi





Posem els ous i el sucre en el vas amb la papallona. Programem 5 minuts, vel. 4.
Quan acaba, i sense temps, anem afegint lentament la mantega fosa pel bocal.


Després afegim la farina i el royal, i barregem uns 10 segons a vel 4.
Per últim, afegim la poma ratllada i barregem 10 segon a vel 4.


Ho tirem al damunt de la base. Suaument, donem 3 copets damunt la taula per tal que s'aposenti bé.


El posem al forn, 180º, calor a dalt i a baix, durant 40 minuts.
Jo he hagut de posar un full de paper d'alumini perquè s'estava torrant massa.


Ha quedat saborós, sucós, fresc, aromàtic, flonjo, dolç. Boníssim!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada