dissabte, 1 d’abril del 2017

Melmelada de taronja amarga





La melmelada de taronja amarga es veu que és l'esmorzar preferit dels anglesos.
I la veritat és que és boníssima.
L'origen d'aquesta melmelada és d'una dama anglesa que el seu home, diplomàtic o militar, li va enviar una caixa de taronges de Sevilla. Eren tan amargues que no es podien menjar, i la dama en qüestió se li va ocórrer de fer-ne melmelada.
La recepta original es fa amb aquestes taronges, blanquejant-les tres cops. Però la majoria de gent, els meus pares inclosos, la fa amb taronges normals afegint-li la pela. Això li dona el toc "amargant", que no en té res d'amargant, sinó que li dóna més sabor i frescor.
Jo l'he fet amb la Mycook, i es fa en 15-20 minuts.

Ingredients

  • 3 taronges ben formoses (uns 350 grs.)
  • la pell d'una
  • el pes de les taronges pelades de sucre (un xic menys). He
  • un rajolí de suc de llimona.

Som-hi!
Primer pelem una de les taronges i tallem la pela en juliana petita. Ho reservem.





Pelem la resta de tal manera que no quedi cap rastre de pela ni la part blanca. Les tallem en 4 talls i les posem en un colador.
Pressionem fort la polpa de les taronges perquè treguin suc. Aquest suc no s'utilitza.


aquest sucre porta pectina, ideal per a espesseir la melmelada

Posem la polpa al vas i ho pesem. Afegim el sucre: tant pes de fruita com de sucre. Jo n'hi he posat una mica menys, pels remordiments!! 


Afegim la pela de taronja i programem 15 minuts, a 100º, velocitat 2.
Quan pari, mirem si està prou espès. Si no, programem 5 minuts més.
Emplenem fins a dalt un pot de vidre, posem la tapa i el girem del revés. El deixem fins que es quedi completament fred, i ja el podem guardar. Es conserva molt de temps.
El fet de posar-lo al revés fa el buit, i t'estalvies de posar-ho al bany maria.
No sé la raó científica...



Com més m'agrada és amb pa fet per mi (baguette), formatge d'untar i la melmelada.
NYAM!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada