diumenge, 19 de març del 2017

Braç de mascarpone i maduixes


La foto l'ha fet el meu fill amb el mòbil. Les fa genials!


Avui, dia de sant Josep, sant del meu pare, m'ha tocat fer les postres. Com que és temporada de maduixes, he seguit amb aquesta fruita, i el tema del braç sempre m'ha agradat molt. És divertit i "enrotllat"!
Ha quedat bo; no massa dolç, que a la família no li agrada massa.
La recepta l'he treta de Velocidad Cuchara.



Ingredients
massa del pa de pessic:
  • 4 ous
  • 120 grs. de sucre
  • 120 grs. farina
  • pessic de sal
crema de mascarpone: (he variat un xic les mesures)
  • 400 grs. de nata per muntar molt freda (35,1 % de matèria grassa, és la que es munta millor)
  • 200 grs. de mascarpone molt fred
  • 4 cullerades de sucre llustre (en pols, amb 1-2 cops de turbo a la Mycook)
decoració:
  • maduixes tallades en làmines
  • sucre llustre
  • encenalls de xocolata blanca 
  • un pot de melmelada de maduixes
Som-hi!
Primer preescalfem el forn a 180º.
Posem el sucre que necessitarem al vas de la Mycook i ho convertim en pols. Ho reservem.
Posem la papallona al vas i posem els ous amb el sucre, 5 minuts a 40º i vel. 4. Quan pari, ho tornem a posar 5 min., vel.4, però sense temperatura.
Quan acaba, afegim la farina i el pessic de sal, i ho barregem 15 segons a vel. 2.
Ho acabem de barrejar amb l'espàtula.
Preparem una safata del forn amb paper de forn, i aboquem la massa de tal manera que quedi molt plana, i molt fina (0'5 cm. aprox).


Ho posem al forn uns 10 minuts. Ull! La part de sota, la que no es veu, es queda torrada si ho deixes més estona. És el que m'ha passat a mi!! Semblava la massa crua i l'he deixat 2 minuts més.
Sort que després queda dissimulat.
Mentrestant, preparem un drap de cuina net i l'empolsem amb sucre de llustre ( així no s'enganxarà).
Quan el traiem del forn, el tombem damunt del drap, i traiem amb compte el paper de forn.
De seguida l'enrotllem i el tapem bé. Ho deixem reposar uns 15 minuts.



Ara fem la crema. En el vas, net i sec, posem la papallona i afegim la nata, el formatge i les 4 cullerades de sucre llustre (perquè no faci crec a les dents quan el mengem). Programem vel. 4, sense temps. Compte! s'ha de vigilar, perquè si et passes queda mantega!. Em va passar el primer cop que vaig muntar nata amb la Mycook. Vaig tenir mantega per dies!!.
S'ha d'estar al cas. Quan canvia el soroll s'ha de parar.



Ho posem tot en una màniga pastissera, i ho deixem a la nevera.
Preparem els encenalls de formatge blanc. Es fan amb el pelador de patates. Els reservem.
Ja podem muntar el braç:
El desenrotllem i el pintem amb la melmelada de maduixes. Al damunt, anem fent tires de crema, fins quedar-nos a 10 cm del final, perquè quan enrotllem tot es desplaçarà i ens sortiria la crema.
Reservem crema per després.






Afegim làmines de maduixes, reservant-ne per a la decoració, i enrotllem amb molt de compte.
Ho emboliquem amb paper film, que sobri pels costats, i el fem girar fins obtenir com un embolcall de caramel.
El posem al congelador 1 hora.


Passat el temps, tallem els extrems perquè es vegi l'interior, i ho cobrim de la crema que ha sobrat, els encenalls de xocolata blanca i les maduixes que hem guardat.
I ja està. Vistós i bo.
Nyam!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada