dilluns, 24 d’abril de 2017

Llenties vermelles amb cúrcuma


Amb la cúrcuma han perdut el color roig i s'han tornat grogues

L'altre dia, una companya de feina, la Montserrat, que ha treballat molts anys en temes de nutrició, em parlava de les llenties vermelles - o pelades. Em va explicar que eren de molt bon digerir i que es coïen en un moment perquè no tenen pela.
S'utilitzen en sopes, cremes, etc. i són típiques de l'Índia. Per exemple, el Dhal
El tema picant el porto malament, però darrerament li he trobat la gràcia al gingebre i a la cúrcuma, i se m'ha acudit de fer aquest plat.
Per ser un invent, ha quedat boníssim!! Repetiré segur!!


La cúrcuma és una espècia amb moltes propietats beneficioses



Ingredients

  • una tassa de llenties vermelles
  • el doble de la mida, d'aigua
  • mitja ceba vermella
  • un porro petit
  • una branca d'api
  • un tros de gingebre fresc, pelat i tallat a daus
  • alls tendres
  • la meitat d'un bròcoli (corria per la nevera i no sabia què fer-ne)
  • dues culleradetes de cúrcuma.
Som-hi!

En una cassola (la meva estimada Le Creuset) ofeguem amb una mica d'oli la ceba i el porro trinxats.
Quan agafi una mica de color -aquest cop no he cuit massa les verdures- hi he afegit l'api i el gingebre.
La propera vegada el ratllaré; han quedat trossets una mica durs. Però han donat una frescor genial!
He afegit els alls tendres tallats menuts i els rams de bròcoli tallats petits.
He remenat uns minuts i he afegit la cúrcuma.
El problema de la cúrcuma és que ho taca tot! La cullera, el davantal... tot! Vigileu!
De gust és molt bona i no pica.
Després he tirat les llenties i he afegit l'aigua ( el doble).



Només ha tardat en fer-se uns 15 minuts, i han quedat molt cuites.
El gust : espectacular. I m'han sentat fabulosament a l'estómac.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada