dimecres, 17 de febrer del 2016

Penne rigate a la carbonara





Penne són macarrons, i rigate vol dir ratllats. El fet que siguin "ratllats" permet que retinguin millor la salsa.
He utilitzat els de la marca Barilla, excel·lents.
Per cert, si voleu veure com es fan els macarrons és una cosa molt curiosa. Mireu-ho aquí

Ingredients

  • 250 grs. de penne rigate
  • 100 grs. de bacon en tiretes
  • un ou
  • mig brick de crema de llet per cuinar
  • un grapat de formatge mozarella ratllat
  • orenga
Som-hi!

Posem aigua a bullir. Quan bulli, tirem la sal i un raig d'oli. Deixem que coguin fins que estiguin al dente ( o una mica més; a mi no m'agraden tant durs).
Mentrestant, en una paella posem a coure la cansalada. Normalment abans coc ceba, però avui tenia pressa.
Quan ja té color, apaguem el foc.
En un bol apart, deixatem un ou, afegim la nata i el formatge ratllat. Ho barregem bé.
En la cassola on teníem el bacon, posem els macarrons escorreguts, i ho escalfem. Després tirem el contingut del bol i remenem bé. No ha de coure massa.
Ho presentem amb un plat fondo, i empolseguem d'orenga.
Genial!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada