dimecres, 19 d’agost del 2015

Terrina d'albergínies i porros


Es mostra IMG_20150819_091417_1.jpg.
Segueixo sense la càmera de fotos. Brrr....

El pare m'ha portat de l'hort tres albergínies molt petites que no sabia ben bé com cuinar-les. Com que també m'ha donat 4 porros petitons, i no feia molt que la meva germana, la gran cuinera de la família, havia fet una terrina de porros, li vaig demanar la recepta, i m'hi he animat.
El tema forn m'agrada. El forn, per a persones despistades i multitasques com jo, és una eina magnífica.
És una recepta de les més fàcils que hi ha.  Només tenir en compte fer-la el dia abans: queda més consistent i més gustosa. Però jo l'he feta al matí....improvisacions de darrera hora!
Ah! i admet molts tipus de salsa ( de formatge, de pebrots, maionesa, etc)
La meva germana hi afegeix un tros de rocafort a la massa i després, amb el mateix formatge, fa la salsa amb crema de llet. Mmmmm.....boníssima!
Apa doncs!

Ingredients

  • 3-4 albergínies petites o 1 de gran
  • 4 porros petits o 3 de grans
  • 1 ceba
  • un mini-brick de crema de llet o de llet evaporada
  • 3-4 ous ( segons si sou més gent)
  • sal, pebre
Som-hi!

En una paella amb oli, sofregim lleugerament la ceba tallada a llunes. 


Quan agafa color de mel, afegim el porro, ben talladet.



Al cap d'una estona, afegim les albergínies, fins que es quedin tovetes.


Un cop està ho triturem una mica ( a mi m'agrada trobar-hi trossets)


Afegim els ous, la llet, la sal i el pebre i ho batem uns segons



Folrem un motlle allargat amb paper de forn, aboquem la bresa i ho posem al forn a 200º, al bany maria, durant mitja hora, aproximadament.




Sabrem que està quan punxem i l'agulla surt neta.
Jo, als darrers 10 minuts, he posat funció ventilador del forn.



Es deixa refredar abans de tombar-lo. Jo el deixo a la nevera dins el motlle fins l'endemà.
Es pot servir decorat amb xerris, enciam tallat molt petit, etc.
Jo hi he posat unes gotes esferificades de vinagre (Deluxe del Lidl). Són genials!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada