dimecres, 5 d’agost del 2015

Filet de porc amb figues i vi de Porto


Fotos fetes amb la tablet.... :-(  .... no hi ha color!


És una petita variant de la recepta del filet amb crosta (foie, xampis, melmelada, etc)
Ahir vaig comprar unes figues i han resultat molt bones. 
Fa poc he estat a Porto, i vaig comprar vi. I se m'ha acudit de posar les figues en el Oporto, a veure.
Mmmm...deliciós!

Ingredients
  • Un filet de porc hermós
  • una làmina de pasta de full
  • una safata de xampinyons
  • una ceba gran
  • un gra d'all
  • 4-5 figues
  • un raig de vi de Porto (és un xic dolç)
  •  sal, pebre, oli...
 Som-hi!

 Primer tallem les figues i les amarem amb el vi de Porto (Oporto). Les reservem.


 Tallem i fregim la ceba. Afegim els xampinyons tallats a làmines

 

Al darrer moment afegim el gra d'all esmicolat

 

Col·loquem la carn al damunt la làmina (catxis! aquesta és rodona....!). Posem sal i pebre.
Pel damunt hi posem els xampinyons i les figues marinades.

 

Emboliquem i fem un paquetet.

 
 Ho pintem amb llet i ho posem al forn a 200º, uns 20 minuts. Podeu posar el grill al final perquè quedi amb un bonic color rosset.

Ho he acompanyat d'unes patates de Blanes fetes amb la paella de ferro i amb sal Maldon.

 
 

Apa!


 A Portugal, clar, s'han de menjar 3 menjars típics: bacalhao, sardinha i pastís de Belem.
Doncs, apa! Ho vaig provar tot, i estava excel·lent !!

Sardinhas assadas...increïblement bones!!
Bacalhao. En tots els restaurants hi posen la ceba al damunt. Olives riquíssimes
Pasteis de Belém...boníssim!



Arrós de marisc. Regular. Com el nostre, cap!


Porto. Es nota feta amb la Canon 550D...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada