dissabte, 24 de gener del 2015

Baba ganoush o Melitzanossalata o patè d'albergínia





Típic de les taules del Mediterrani oriental, del nord d'Àfrica, Grècia, Armènia...va canviant de nom, però no d'ingredients.
Es serveix fred, acompanyat de crostons de pa, torradetes, pa de pita,etc.etc.



Ingredients
  • 3 albergínies
  • 2 cullerades de tahine o tahini ( crema de sèsam)
  • mitja llimona
  • 1 gra d'all
  • comí en pols
  • pebre vermell dolç
  • unes fulles de menta (opcional)
 Som-hi!

Primer hem d'escalibar les albergínies. Les tallem per la meitat, del llarg. Fem unes incisions amb un ganivet en la polpa i afegim sal. Deixem uns 20 minuts amb la sal, per tal que treguin una mica l'amargor.
Mentrestant posem el forn a 180º, calor a dalt i a baix.
Les enfornem uns 20-25 minuts. Deixem refredar.
Un cop fredes, traiem tota la polpa i ho posem en un pot alt. Afegim la resta d'ingredients i ho triturem amb la batedora de braç.




Ho emplatem i afegim el pebre vermell i un raig d'oli d'oliva.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada