dissabte, 13 de setembre de 2014

Estofat de galtes de bou amb xocolata negra




L'altre dia, a la carnisseria, en Josep em va dir que tenia unes galtes espectaculars de bou.
Les vaig agafar per algun dia fer un estofat, i avui ha tocat.
Espectaculars és poc! Delicioses, amoroses, es desfeien a la boca. M'han quedat de 10!
El fet de tirar-hi una mica de xocolata negra, molt típic de les comarques gironines, es veu que prové dels que venien de Cuba. Molt exòtic.

Ingredients
  • 2 galtes de vedella,bou o porc ben maques, desossades.
  • 1 ceba hermosa
  • dues safanòries (pastanagues)
  • 4 grans d'all ecològic
  • 2 patates grosses pelades i tallades a daus
  • un bon vi negre
  • una mica de xocolata negra ratllada
  • una cullerada de farina
  • herbes diverses (opcional) : farigola,timó,etc.
Som-hi!

Es fa el procediment habitual. Primer es saltegen les galtes tallades a daus amb oli, sal i pebre.



Quan estan daurades, es retiren i s'afegeix a la cassola la ceba i la pastanaga tallada a bocins.
 Un xic més tard els alls.

 



Quan ja està la cosa agafant coloret ( com un guiri a la platja) s'hi torna a tirar la carn, i es deixa un minut remenant.



Ara ratllem una mica de xocolata negra. I ja hi poden tirar un bon raig de vi. En aquest cas he utilitzat un d'ecològic que hi havia obert per la cuina. Boníssim, us el recomano.



Vi ecològic boníssim!

Aquest és un moment gloriós d'olors espectaculars
Una estona que faci xup-xup amb alegria. Hi afegim una cullerada de farina, perquè espesseixi  i ja podem tirar-hi les patates tallades.



 
Han d'estar una estona agafant totes les oloretes i gustets de la cassola.
Un cop han agafat color, ja podem tirar l'aigua. Només que cobreixi les patates, poc més.




Deixem que es cuini tapat fins que les patates estan toves. Cal deixar uns minuts amb el foc apagat, tapat.

I ja podem emplatar.



Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada