diumenge, 23 de març de 2014

Pa de pagès en cocotte





M'encanta fer pa; ja es nota, eh? Fa dies vaig comprar farina ecològica per fer un pa rústic com aquest, i realment val la pena. Ha quedat bo de debò. He utilitzat la meva súper cassola de ferro de Le creuset.
La recepta altre cop del llibre de l' Ibán Yarza, Pan casero.
Un dels ingredients era aprofitar una petita quantitat de massa que sobra d'una elaboració anterior.
Com que jo no en tenia, he fet el pla B.

Ingredients

  • 65 gr. de farina ecològica + 35 gr. d'aigua + 0,7 gr. llevat sec de flequer = es fa una bola i es deixa reposar una estona
  • 500 gr. farina ecològica
  • 330 gr. d'aigua
  • 10 gr. de sal
  • 0,2 llevat sec
Som-hi!

Un cop tenim la bola reposada, afegim tots els ingredients restants menys la sal. Es barreja bé i es deixa reposar mitja hora.
S'afegeix la sal i ja podem amassar. El millor sistema és el dels reposats : amassar 1 minut - deixar reposar 5 minuts. I això repetir-ho 3-4 cops.
Cada cop que vas a seguir amassant hi ha hagut màgia : la massa sola es transforma en una bola suau i que es deixa bolejar ( fer una bola)
Ho deixar llevar 3 hores, tapat en un bol amb una mica d'oli. Jo el poso dins el microones, que no hi ha corrents d'aire.
He aprofitat que feia un dia increïble, i he anat 2 hores en bicicleta.
Tot estava verd, ametllers florits, ocells piulant per tot arreu. Quina meravella!!


 
 




Posem la cassola amb tapa al forn i posem la temperatura a toperrrr... 250º.
Mentrestant, aboquem la massa al taulell i li fem uns plecs, com si lliguéssim un mocador de farcell. Posem  la "junta" cap a baix, i el deixem reposar mitja hora, mentre el forn arriba als 250º.
Posem la massa amb la junta cap en dalt a dins la cassola ( compte que cremaaa!), 15 minuts amb la tapa posada.
Després del temps, traiem la tapa, abaixem a 200º i el deixem 50-55 minuts.
Quan el treus, fa un crec-crec preciós!!
La molla, tova i gustosa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada