dimecres, 11 de setembre de 2013

Hummus حمص بطحينة



L'hummus és una mena de salsa freda, a base de cigrons. La recepta me la va passar una amiga, la Martine, que la va aprendre a fer a Tuníssia. L'he feta moltes vegades i sempre ha passat el mateix: la gent escorant el bol fins al final!

Ingredients
  • un pot de cigrons cuits. Jo he aprofitat els que tenia fets jo, que estan molt més bons.
  • un grapat de menta fresca, si pot ser acabada de collir, millor.
  • 2 culleradetes de tahine ( pasta de sèsam; la compro en botigues àrabs)
  • un bon raig d'oli d'oliva verge
  • el suc de mitja llimona
  • sal
  • un gra d'all
  • un iogurt grec natural (optatiu; és un descobriment. Queda molt bo)


 Som-hi!

Es posen tots els ingredients en un vas llarg i es tritura amb el minipimer. Es deixa refredar a la nevera.
Es serveix amb pa de pita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada