dissabte, 3 de novembre de 2012

Crema de carbassa


pendent de millorar la il·luminació !

El meu pare m'ha portat una carbassa esplèndida. Semblava treta del conte de la Ventafocs.
Té un hort d'allò més productiu i molt currat, perquè s'hi passa moltes hores.
La crema de carbassa no té cap secret. Només que jo la faig amb porro en lloc de amb ceba, com fa molta gent. També queda bona, però amb el porro queda més fina.
No cal dir que la matèria primera és de primera!

Recepta
  • una carbassa o mitja segons sigui de grossa
  • 4 porros
  • una mica de mantega
  • un raig d'oli
  • mig mini tetra brik de crema de llet (100 gr.)
  • ratlladura de taronja (opcional) 
Som-hi!
Jo la faig amb l'olla a pressió. Sí,sí, queda genial, i com que sempre vaig amb pressa, en 5-7 minuts ja està cuita.
Posem la mantega i un bon raig d'oli a l'olla. L'oli s'hi posa perquè així no es crema la mantega.
Un cop desfeta, afegim el porro talladet. Deixem que es faci a poc a poc.
Quan comença a agafar coloret, tirem la carbassa que prèviament haurem pelat i trossejat. (És una feina força feixuga :-( Hi ha gent que la posa un minut al microones perquè s'estovi i així es pela millor).
Deixem que també agafi una mica de color.
I ja està; la cobrim d'aigua, afegim sal i tanquem l'olla. Si és a pressió, 5-7 minuts un cop comenci a pitar. Si és tradicional, una mitja hora o fins que veiem que la carbassa ja està cuita.
En acabar, afegim la crema de llet i ho triturem amb el minipimer fins que quedi una crema ben fina. 
Vigileu les esquitxades! Una vegada vaig acabar a urgències amb una cremada important, perquè em va saltar a la mà. Millor triturar amb el robot,si en teniu,clar.

L'Amparo, una meva amiga, té una filla cuinera que va treballar un temps al Celler de Can Roca, i em va dir que allà hi afegeixen ratlladura de taronja al moment de servir.Li dóna un toc fresc i olorós increïble!
Proveu-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada