diumenge, 22 d’abril de 2018

Quiche d'espinacs i pernil dolç




Ahir vaig anar a buscar la meva cistella de verdures de El Banyonet. L'Amparo m'hi havia posat : un manat de cebes tendres, un manat d'alls tendres, 7-8 carxofes minis, una bossa de mesclum per amanida, i un manat d'espinacs, d'una varietat de fulla gran.
Com que tenia convidats de darrera hora, i tenia massa de full a la nevera ( una nova del Aldi, amb mantega), m'hi he llençat. Partint una recepta que corre per la xarxa, n'he fet una variant.
He de dir que és de les vegades que ha quedat més bo. Els convidats no paraven d'emetre un constant: mmmm, uff, què suau, què bo...
Què bé, no??

Ingredients

  • una làmina de massa de full
  • dues cebes tendres
  • dos alls tendres
  • un manat d'espinacs frescos (molt important!)
  • 100 grs. de pernil dolç
  • un mini brick de crema de llet
  • 4 ous
  • 3 llenques de formatge gouda
  • 50 grs. de formatge parmesà ratllat.
  • sal i pebre
  • 4 trossets de mantega
Som-hi!
Primer posem a escalfar el forn a 180º. Posem la massa de full en un motlle d'uns 20 cm (així quedarà alt), i el posem al forn durant uns 10 minuts. La traiem i la reservem.
Fem bullir els espinacs nets uns 5 minuts. Colem i reservem.
En una paella amb oli posem a estofar la ceba i l'all talladet tot petit. Quan agafi color (no massa), afegim els espinacs. Remenem. Ara afegim el pernil dolç tallat petit.
En un pot posem els 4 ous, el brick de crema de llet, sal i pebre. Amb el túrmix ho batem bé. Reservem.
Tallem a daus el formatge.
Damunt de la pasta de full, posem la barreja d'espinacs i pernil dolç. Al damunt hi tirem la barreja d'ous i crema de llet. Seguidament hi tirem els daus de formatge gouda i una mica de parmesà ratllat.
Abans de posar-ho al forn, tirem a dins els 4 trossets de mantega.
Al forn a 180º, durant una mitja hora. Però controleu-ho, eh? 
Sabreu que està fet quan punxeu amb una agulla la pasta i surt seca.
Us encantarà.





NYAM!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada