dilluns, 2 d’abril de 2018

Llenties amb carxofes i xistorra





Les llenties les he cuit en l'olla de cocció lenta. Han estat en remull des de la nit abans.
Darrerament prefereixo la varietat de llentia gran, més que la pardina. Aquesta trobo que té massa pela, i molesta al menjar.
En l'olla hi han estat entre 4 i 5 hores, fent xup-xup. Queden realment bones.

Ingredients

  • 250 grs.de llenties prèviament remullades
  • 1/4 de bulb de fonoll
  • 2 pastanagues
  • 1 porro o una ceba
  • 3 grans d'all
  • un grapadet d'arròs.
  • dues cullerades petites de cúrcuma
  • oli, sal i pebre
  • un litre d'aigua mineral 
  • 2 carxofes formoses
  • xistorra a tallets.
Som-hi!
Engeguem l'olla, botó sofregit.



 Hi daurem lleugerament la ceba, la pastanaga, el fonoll, els alls, etc. 
Quan agafi color, afegim les llenties escorregudes i remenem bé.
Afegim l'aigua mineral. És important que sigui pobre de mineralització. Si no, tarda molt en coure's.
Canviem el programa sofregit per el de cocció lenta, afegim la sal i la cúrcuma. Tapem.
Quan veiem que quasi estan, afegim l'arròs. 
Deixem reposar tapat.



Pelem i tallem les carxofes, en làmines fines. Les fregim en una paella amb un xic d'oli.
Les reservem.
En la mateixa paella, daurem la xistorra.
Preparem el plat amb les llenties ben calentones, les carxofes i la xistorra pel damunt.
Boníssim!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada