dissabte, 1 d’octubre de 2016

Croquetes de carn del caldo



La cuina d'aprofitament és el pa de cada dia. Totes les receptes més tradicionals estan basades en restes de menjar que, o bé ha sobrat després de cuinar, o bé hi ha poques quantitats de cada ingredient, i de molts petits se'n fa un de gran.
En aquest cas he aprofitat la carn del caldo : un pit de pollastre i un tall de vedella.
Les croquetes són el recurs més interessant per a l'aprofitament. I estan tan bones....... mmmmmmmm!

A tenir en compte : s'han de fer amb antelació, el dia abans millor, perquè la pasta ha de ser ben freda.

Ingredients ( surten unes 25)

  • Qualsevol cosa que us hagi sobrat ( peix, carn, verdura, pernil,......infinit i més enllà!)
  • una cullerada de mantega amb un xic d'oli
  • Mitja ceba picada finament amb un gra d'all
  • 3 cullerades de farina ( uns 50 grs.)
  • Mig litre de llet
  • pebre blanc i nou moscada
  • ou i pa ratllat
Som-hi!
Primer de tot posem l'oli i la mantega en una cassola i deixem que es fongui. Afegim la ceba i deixem que enrosseixi.
Aboquem la carn, ben esmicolada, i fem que agafi color. Quan més s'enrosseixi, més gustoses seran les croquetes.
Ja podem afegir la farina. Remenem bé amb una cullera de fusta. La farina ha de quedar ben integrada i cuinada; si no, tindrà gust de farina crua. Només calen uns 20 segons.
Ara ja podem anar afegint la llet, de mica en mica. S'ha de remenar tota l'estona! I ha de coure al menys 20 minuts.
Veurem que està quan la pasteta es desenganxa de les parets de la cassola.
Aboquem la pasta en una plata de vidre ( estarà molt calenta) i la deixem refredar. Quan estigui totalment freda, la tapem amb un paper film i la deixem a la nevera fins l'endemà.




Per fregir-les utilitzem un oli d'oliva bo. Si us plau, res de gira-sol!
Ajudant-nos d'una cullera fem les croquetes i les passem per (en aquest ordre):
  1. farina
  2. ou
  3. pa ratllat
Les anem fregint i les escorrem en un plat amb paper de cuina.







Cap a taula!
NYAM!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada