diumenge, 20 de desembre del 2015

Bledes





He anat a buscar verdura ecològica a El banyonet. La meva amiga Amparo m'ha convençut que agafés bledes. No m'agradaven, però aquestes han quedat boníssimes. Me les ha arrencat i me les ha posat al cistell, i al cap d'una hora ja me les menjava.
Un luxe!
La recepta l'he treta de TV3 i m'ha fet gràcia com ha pelat les patates.
L'he variat lleugerament.

Ingredients

  • un manat de bledes
  • una patata gran
  • 4 grans d'all
  • una cullerada de pebre vermell dolç
  • una culleradeta de farina
  • un raig d'aigua
Som-hi!

Primer he tret la tija de les fulles de les bledes. Les he posat a escaldar i més tard les faré arrebossades, mmm.




Les fulles les he tallat a trossos.



Posem la paella al foc ( he utilitzat la de ferro de Buyer) amb un raig d'oli d'oliva verge i he posat a daurar els alls tallats en làmines.


He pelat la patata i amb el mateix pelador he fet tires molt fines, com si fos una mandolina. Així es fa de seguida.




Quan va agafant color hi afegim les bledes tallades. Esperem que baixin de volum, i anem remenant.



Hi tirem el pebre vermell, remenem i afegim la farina. Quan desaparegui la farina, tirem un raig d'aigua.



Tapem i deixem 5 minuts que vagi coent.
No s'han de fer gaire.

Ho posem al plat utilitzant un cercle d'emplatar.







Han quedat tan bones que repetiré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada