dissabte, 20 de desembre de 2014

Trinxat de la Cerdanya




La Cerdanya és comarca de muntanyes i fred, paisatges idíl·lics, xaves els caps de setmana, sons d'esquelles i rierols, calma relativa. I sobre tot, bona, bona cuina.
Aquest és un plat senzill, d'hivern.
La col és comuna a totes les receptes de països que es pelen de fred, perquè és una hortalissa que aguanta molt bé el gel i la neu. I quanta més neu, més bona!
I quan fa fred, el cos necessita dues coses ( a part d'un bon abric): plats calents i amb greix.
La col l'he comprat a la pagesa; d'aquelles petitones. Les patates, de l'hort del pare. Aquest cop, en lloc de cansalada viada, he posat botifarra del perol, de can Josep i uns alls tendres també de la pagesa.
El resultat: suau, gustós, reconfortant.
El meu fill era el primer cop que en menjava i li ha agradat molt.
De segon plat hem fet filets de pit de pollastre a la planxa amb rodelles d'albergínia també a la planxa al damunt i polsim d'orenga. Mmmmm, re-bò!













Primer hem de posar a bullir la patata i la col, fins que estigui ben cuita.


Estripem la botifarra del perol i l'enrossim amb dos alls tendres

 Un cop està, afegim la patata i la col i remenem.



Un cop remenat, hem d'aixafar la patata amb una forquilla, per tal que quedi ben llis..
I el punt clau: s'ha de deixat enrossir la patata abans de tombar-la, com si fos una truita.


I això és el que ha quedat! Prova irrefutable de que ha agradat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada