dilluns, 24 de novembre de 2014

Canelons "de tota la vida"




També se'ls coneix com canelons Rossini, en honor al compositor bellcantista italià, gran sibarita i amant de la bona cuina.
Diuen que només va plorar dos cops a la vida: una, quan va morir el seu pare; l'altra, quan li va caure un plat de pollastre trufat per la borda del vaixell on estava.
Quin artista!

He fet servir la Mycook i s'han fet en un moment i no he embrutit res!


Ingredients ( per a 30 canelons)
  •  250 grs. de carn magre de porc
  • 250 grs. de carn magre de vedella
  • 1 pit de pollastre desossat
  • 50 grs. de foie, més o menys, a ull
  • una ceba hermosa
  • 3 grans d'all
  • oli oliva extraverge
  • dues cullerades de farina
  • 270 grs. de llet
  • nou moscada ratllada, pebre i sal
Som-hi!
A la mycook, escalfem l'oli a 120º, 1 minut, vel.2
Afegim la ceba trossejada i els alls, a 120º, 6 minuts, vel.3
Hi tirem la carn a daus, salada i empebrada. 120º, 15-20 minuts, vel.2. Ho triturem amb un parell de cops de turbo.
Afegim el foie, la farina i la llet, i ho fem coure a 100º, 5 minuts, vel.3. Hi tirem sal.
En acabar, ho posem en una plata i ho deixem refredar. D'un dia a l'altre, millor. Si no, del matí a la tarda.
La carn ha de quedar freda per poder farcir els canelons



Bullim els canelons en molta aigua bullent, 15 minuts. Els escorrem i passem per aigua freda. Després els anem estirant al damunt d'un drap de cuina net.
Els anem omplint amb una cullera, i els anem enrotllant. Els col·loquem en una plata per anar al forn, ben posadets.
Al final, fem un litre beixamel ( a mi, mig litre se m'ha fet una mica curt) i els tirem pel damunt.
Afegim parmesà ratllat i a gratinar!
Bravo, signore Rossini!!

 


  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada