dissabte, 10 de maig de 2014

Pa de pagès superfàcil



Més fàcil, impossible!

500 grs. farina del súper
300 grs. d'aigua de l'aixeta
10 grs. llevat fresc del súper
10 grs. de sal normal

Barregeu-ho tot; queda com una pasteta. Espereu uns 5 minuts, perquè els ingredients es vagin coneixent i fent amistat. Amasseu-ho com us agradi més; a mà, per suposat! Fins que veieu que queda una bola fina i suau "com el culet d'un bebè".
Deixeu reposar 1 hora tapat.
Torneu-lo a agafar, al marbre de la cuina i l'aixafeu com si el volguéssiu aplanar. Això es fa perquè no quedin forats grans al coure.
Porteu les puntes de la massa cap al mig, com si féssiu un farcell. Poseu-lo en un bol ( jo tinc un banetton, ejem...!) i deixeu-lo llevar 1 hora més.
Preescalfeu el forn a 250º amb la cocotte amb tapa a dins. Calor a dalt i a baix.
Quan la cosa "está que arde", bolqueu la massa dins la cocotte, de tal manera que quedarà la "junta" del "farcell" cap amunt. Perfecte!
Deixeu-ho coure amb la tapa posada, uns 40 minuts. Després traieu la tapa i deixeu 15 minuts més, abaixant el forn a 200º.
Oloreta......crec-crec de la crosta......mmmmm.......
No hi ha una olor millor que aquesta!!


No em digueu que no és maco!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada