diumenge, 15 de setembre de 2013

Pastís de xocolata amb roses de buttercream




És un pastís que he fet per un aniversari.
Són dos pans de pessic (genovesa), oberts per la meitat, farcits amb capes de melmelada de fruites del bosc i de nata muntada. Pel damunt, banyat amb xocolata, i decorat amb roses de buttercream tenyides de color rosa.


La recepta pel pa de pessic, amb la Mycook, l'he tret d'un bloc : Cocinar con Mycook

Ingredients

- 6 ous
- 200 g de sucre
-1 cullerada de sucre avainillat
- 220 gr. de farina de rebosteria

Som-hi!

Preescalfem el forn a 170-180 º.

Col·loquem la papallona a les ganivetes i tirem els ous, el sucre i el sucre avainillat.

Programem 6 Minuts, Temperatura 40 º i velocitat 5.

Acabat el temps tornem a programar uns altres 6 minuts,
velocitat 5, sense temperatura.

Afegim la farina, i programem 8 segons, velocitat 4. Si no s'ha barrejat tot bé, retirem la paleta mescladora i el ho remenem suament amb l'espàtula, amb moviments de baix a dalt.

Engreixem el motlle amb mantega o oli de gira-sol, tirem la massa del pa de pessic i posem al forn durant 30 Minuts, a 170 º. ( aprox.,depenent dels forns)




Per a la coberta de xocolata
  • 300 gr. xocolata negra de cobertura
  • 100 gr. d'aigua
  • 100 gr. de mantega ( temperatura ambient)
Mycook : triturem la xocolata, fins a convertir-la en pols. Afegim l'aigua i programem 4 minuts, a 40º, velocitat 3.
En acabar, afegim la mantega i tornem a programar 4 min.,40º, vel. 3


Per a la buttercream

  • 225 gr. de sucre glass ( icing sugar). Es compra fet, perquè és molt més fi que fer-lo nosaltres amb la màquina. Si no, quan t'ho menges, trobes els granets de sucre que fan crec-crec.
  • 125 gr. de mantega ( temperatura ambient = en textura pomada )
  • una o dues culleradetes d'extracte de vainilla
  • 3 culleradetes petites de llet o nata
  • colorant vermell en pasta
Es posa a batre en la Mycook, amb la papallona, vel. 2 o 3, fins que veiem que queda força ferma la pasteta. Afegim el colorant al final.




Com ho he muntat:
Un cop he tingut els dos pans de pessic freds ( del dia abans, millor) els he tallat per la meitat. Cada un els he emplenat de melmelada de fruita del bosc ( o la que us agradi) i els he tornat a muntar.
Entre un i l'altre, hi he posat la nata muntada, i ho he deixat reposar a la nevera.
Mentrestant he fet la cobertura de xocolata i ho he tirat tot pel damunt, fins a tapar-ho completament.
Es deixa a la nevera perquè la cobertura es solidifiqui una mica i així treballar millor.
I només queda fer les roses de crema de mantega.
Per fer-les cal una mànega pastissera i un broquet,una "boquilla", tipus Wilton 2D




Foto feta amb el Galaxy Note de la Clàudia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada