dissabte, 23 de març del 2013

Strudel de poma a l'estil de la Merkel




El títol és una ironia... vol dir que he fet la recepta més senzilla (llegiu "auster,auster" i retallant a tort i a dret!) de l'strudel.
És un pastís de massa de full farcida de poma, conyac, sucre morè i panses, típica d'Alemanya, però hi ha moltes variants a la resta d'Europa ( amb cireres,pa ratllat,galetes,etc.etc)
L'elaboració de la massa és una feinada de boig. Al youtube hi ha fins i tot monges que la fan, amb una parsimònia de la qual jo no en gaudeixo ( a part de la qüestió religiosa, és clar). Es veu que la gràcia de la massa és fer-la tan fina com es pugui, i la vant estirant per sota fins que queda com un llençol. La veritat que és molt curiós.
He trobat un vídeo que deia "facilísimo" i aquest és el que he fet, utilitzant la pasta de full del Lild que tenia a la nevera.
La quantitat dels ingredients, tot a ull.

Som-hi!
Abans de començar s'han de posar les panses amb el conyac i canyella en pols perquè vagin estovant-se i aromatitzant-se.
Obrim la pasta de full i farcim amb les pomes tallades a daus, les panses remullades amb el conyac i tirem pel damunt sucre morè.



Fem uns talls a banda i banda de la massa i anem trenant-la.
Abans de posar al forn, es pinta amb ou i s'empolsega amb sucre morè



Es posa al forn a temperatura mitjana, uns 45 minuts. 
Ja us explicaré com queda, que encara està al forn!

Voilà!! Ha quedat de mooooort!!!!





tebiona està boníssima

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada