dissabte, 15 de desembre de 2012

Pa de pita i tzatziki




El tzatziki és una salsa freda feta amb iogurt i cogombre, molt típica dels països mediterranis, com Grècia o Turquia. És refrescant i molt bona.
Se li ha de treure tota l'aigua al cogombre abans d'afegir-lo al iugurt. Aquest, millor grec, clar.

Ingredients
  • 1 iogurt grec
  • 1 cogombre, pelat i ratllat
  • suc de mitja llimona
  • 1 gra d'all
  • un grapadet de menta fresca ( jo l'he agafat del test que tinc al balcó)
  • sal i pebre
Som-hi!
Primer pelem cogombre i li traiem les llavors i la polpa amb una cullera. Es deixa una estona amb sal perquè aquesta n'absorbeixi l'aigua.Després es treu la sal que hagi quedat i es ratlla . Es posa en un drap net i s'esprem, cargolant com una tovallola, fins que tregui tota l'aigua.
I ja el podem afegir al iogurt,el suc de llimona,la menta, l'all, sal i pebre.
Es deixa a la nevera, perquè quedi ben fred.

El pa de pita
És un pa molt fi, molt típic dels restaurants àrabs, però també n'he menjat en restaurants hindús,acompanyat de tota mena de salses, com la tzatziki.
S'ha deixar llevar i amassar molt fi, per tal que formi bombolles en coure.
Està molt i molt bo! Animeu-vos a fer-lo!
La recepta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada