És una petita variant de la recepta del filet amb crosta (foie, xampis, melmelada, etc)
Ahir vaig comprar unes figues i han resultat molt bones.
Fa poc he estat a Porto, i vaig comprar vi. I se m'ha acudit de posar les figues en el Oporto, a veure.
Mmmm...deliciós!
Ingredients
- Un filet de porc hermós
- una làmina de pasta de full
- una safata de xampinyons
- una ceba gran
- un gra d'all
- 4-5 figues
- un raig de vi de Porto (és un xic dolç)
- sal, pebre, oli...
Som-hi!
Primer tallem les figues i les amarem amb el vi de Porto (Oporto). Les reservem.
Tallem i fregim la ceba. Afegim els xampinyons tallats a làmines
Al darrer moment afegim el gra d'all esmicolat
Col·loquem la carn al damunt la làmina (catxis! aquesta és rodona....!). Posem sal i pebre.
Pel damunt hi posem els xampinyons i les figues marinades.
Emboliquem i fem un paquetet.
Ho pintem amb llet i ho posem al forn a 200º, uns 20 minuts. Podeu posar el grill al final perquè quedi amb un bonic color rosset.
Ho he acompanyat d'unes patates de Blanes fetes amb la paella de ferro i amb sal Maldon.
Apa!
A Portugal, clar, s'han de menjar 3 menjars típics: bacalhao, sardinha i pastís de Belem.
Doncs, apa! Ho vaig provar tot, i estava excel·lent !!
A Portugal, clar, s'han de menjar 3 menjars típics: bacalhao, sardinha i pastís de Belem.
Doncs, apa! Ho vaig provar tot, i estava excel·lent !!
Sardinhas assadas...increïblement bones!! |
Bacalhao. En tots els restaurants hi posen la ceba al damunt. Olives riquíssimes |
Pasteis de Belém...boníssim! |
Arrós de marisc. Regular. Com el nostre, cap! |
Porto. Es nota feta amb la Canon 550D... |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada