Aquesta recepta del filet de porc embolicat amb cansalada fa molt temps que la fem a casa. La recepta té molts anys: és d'un restaurant de Girona, La penyora. Fa molt que no hi he estat.
Ells emmetxaven la carn amb grans d'all ( amb un punxó, els ficaven a dins).
Jo tenia pressa, i els alls els he posat a la paella.
La recepta del puré de patates l'he tret de Directo al paladar. He llegit que és un plat típic irlandès.
Ingredients
- un filet de porc
- cansalada virada
- tres grans d'all
- 4 patates cuites amb pell
- 100 grs. de llet
- 50 grs. de mantega
- 2 cebes tendres
Som-hi!
Primer preparem el puré: un cop tenim cuites les patates, les pelem i les aixafem amb una forquilla.
Tallem les cebes i les posem en un cassó amb la llet i la mantega. Esperem que arrenqui el bull, tapem i deixem que infusioni uns 10 minuts.
Afegim a la patata i ho barregem bé.
Carn : tallem el filet en quatre parts i els salpebrem. Embolcallem amb les tires de cansalada i les aguantem amb escuradents.
En una paella, posem oli i alls. Quan estigui calent, posem els talls de carn, amb el foc suau i tapat.
Quan ja veiem que està gairebé cuit, traiem la tapadora perquè quedi enrossida la carn.
I ja ho podem servir. Pel damunt tireu el suc de la paella.
Nyam!
patates aixafades |
llet, mantega i cebes |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada