Fa dies que tinc ganes d'estrenar un motlle de base desmuntable i tafanejant per Webos fritos he trobat aquesta recepta. La Su (Susana Pérez) en diu pastís invertit o al revés : es posa la poma primer en el motlle per tal que, quan tombem, quedi a dalt. És semblant a un pastís de pinya que fem a casa.
Molt senzill de fer, i el perfum del brandi sobre les pomes és espectacular.
El caramel ja el tenia fet de l'altre dia, que vaig fer flams d'ou. Per fer-lo, s'ha d'haver preparat prèviament el sucre invertit.
Ingredients
per al fons
- 2 pomes golden o les que corrin per casa
- 1 cullerada de suc de llimona
- 75 grs. de nous
- sucre cremat -caramel.
- una cullerada de sucre morè
- una mica de mantega
per a la massa
- 3 ous grans
- 120 grs. de sucre blanc
- 100 grs. de mantega fosa
- 150 grs. de farina de força
- 1 sobre de royal
- un pessic de sal
- 1 poma ratllada
- un raig de brandi
Necessitarem un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre
Som-hi!
Preescalfem el forn a 180º, dalt i baix.
Primer preparem el motlle. Folrem la base amb paper de forn, el pringuem de mantega i afegim una cullerada de sucre morè. L'escampem.
Cobrim la base lleugerament amb el sucre cremat.
Pelem i traiem el cor a les pomes, i les tallem a rodanxes gruixudes (1 cm). De seguida les reguem amb el suc de llimona.
Les col·loquem al fons, i en totes les cavitats posem nous; també al forat central de les pomes.
Pelem i ratllem la poma que queda i li tirem un bon raig de brandi
Posem els ous i el sucre en el vas amb la papallona. Programem 5 minuts, vel. 4.
Quan acaba, i sense temps, anem afegint lentament la mantega fosa pel bocal.
Després afegim la farina i el royal, i barregem uns 10 segons a vel 4.
Per últim, afegim la poma ratllada i barregem 10 segon a vel 4.
Ho tirem al damunt de la base. Suaument, donem 3 copets damunt la taula per tal que s'aposenti bé.
El posem al forn, 180º, calor a dalt i a baix, durant 40 minuts.
Jo he hagut de posar un full de paper d'alumini perquè s'estava torrant massa.
Ha quedat saborós, sucós, fresc, aromàtic, flonjo, dolç. Boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada