La carxofa és la flor de la carxofera; una flor ben peculiar, que ja la menjaven els grecs.
El seu origen és el nord-est d'Àfrica.
La carxofa té múltiples aplicacions culinàries,i totes m'encanten! Fins i tot , hi ha un vermut fet amb aquesta hortalissa, el famós Cynar ( agafa el nom científic, Cynara scolymus).´
Les carxofes del Prat són especialment valorades, i és que són boníssimes.
Altre cop he fet cuina d'aprofitament : mitges peces que corrien per la nevera.
Ha quedat boníssim i segur que el motiu ha estat tenir les carxofes del Prat i utilitzar la ceba ecològica.
Brutal!
Ingredients
- arròs integral ( calculeu una tassa per persona)
- 3 carxofes del Prat
- una ceba formosa i, si pot ser, ecològica i de proximitat.
- un carbassó
- 3 grans d'all
- mig pebrot verd
- polsims de curri i de comí
Som-hi!
Primer he pelat i mig bullit les carxofes. No les he utilitzades totes; en reservo unes quantes per fer-les arrebossades.
He posat a bullir l'arròs integral. No triga tant! Quan bull l'aigua, s'hi tira i es fa en 20 minuts ( al menys, el nomen)
En una cassola plana, posem oli d'oliva verge i estovem la ceba talladeta. Quan va agafant color, hi he afegit el pebrot i després el carbassó.
Ho he deixat una estona a foc baix que s'anés fent. Cap al final hi he afegit les carxofes bullides.
Una culleradeta de curri i una de comí per perfumar el plat.
Un cop fet l'arròs i escorregut, l'he afegit a les verdures. I ja es pot emplatar.
Bo i molt sa!
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada