Fan una olor tremenda!
N'he agafat unes quantes pensant precisament en aquest pastís; el típic que et posen a les postres dels restaurants o que demanes amb el cafè quan vas a berenar amb les amigues.
Amb les que sobrin faré un lemon curd per emplenar unes tartaletes...mmm....
L'he fet seguint la recepta de Velocidad cuchara
Ingredients
Base de galetes:
- 250gr de galetes tipus digestive ( jo les he barrejat amb unes altres que tenia)
- 75gr de mantega
Mousse de llimona
- 6 fulles de gelatina grans
- 150gr de sucre
- la pell d'una llimona
- 250gr de nata per muntar (35%m.g).
- 100gr de suc de llimona
- 3 ous (separades els rovells de les clares)
- pessic de sal
- unes gotes de suc de llimona
Necessitem un motlle desmuntable de 24 cm.
Som-hi!
- Primer hidratem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda. Reservem
- Triturem la pell de llimona amb el sucre fins a convertir-ho en pols ( turbo). Reservem
- Col·loquem la papallona i muntem la nata; velocitat 4. Reservem
- Posem al vas les galetes i la mantega: 2 minuts- 40º - vel.5. Es posa sobre el motlle i es va aixafant perquè quedi ben pla. Jo he utilitzat el cubilet de la mycook. Guardem a la nevera.
- Escalfem el suc de llimona 30 segons - 100º - vel. 2. Quan pari, afegim les fulles de gelatina. !0 segons, vel. 4 fins que veiem que s'han desfet. Reservem
- Posem altre cop la papallona. Posem els rovells i el sucre amb llimona que teníem reservat : 3 minuts - 80º - vel.4 . Afegim el suc de llimona amb gelatina. 10 seg. vel. 4. Reservem en un bol gran
- Muntem les clares. S'ha de rentar bé el vas. Clares, un pessic de sal i unes gotes de llimona. Vel. 5, uns 3-4 minuts.
- En el bol gran, afegim la nata que teníem a la nevera. Incorporem suaument. Incorporem les clares amb molt de compte. Aboquem tot damunt la base de galetes.
- Guardem a la nevera un mínim de 4 hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada