Sabeu quan no saps què menjar, obres la nevera, i comences a fer combinacions del primer que trobes?
Doncs, això!
Fa dies que tinc un pot amb cuscús integral que, per cert, està molt bo. I unes carxofes que, per primer cop a la vida, no se m'han fet malbé a la nevera ( sóc un desastre!).
També tenia unes tiretes de cansalada i he pensat que la combinació podia estar la mar de bé.
I així ha estat. Molt bo!
Ingredients
- 3 carxofes ben fresques i hermoses
- una tassa de cuscús integral
- una tassa d'aigua
- uns 50 grs. de cansalada en tiretes
- 3 grans d'all
- oli d'oliva
Pelem les carxofes ( escarxofes a la meva terra) i les tallem per la meitat; i cada meitat en 3 trossos.
Les posem a bullir amb aigua amb sal i un raig d'oli.
Mentrestant preparem el cuscús.
En una cassola amb oli posem a daurar els alls tallats en làmines. Molt poc, que es cremen de seguida.
Hi tirem el cuscús i el remenem un minut. Tirem l'aigua ( mateixa mida que de cuscús). Remenem i deixem coure 1 minut. Tanquem el foc i deixem tapat.
En una paella sense res l'oli, posem la cansalada i deixem que es dauri. Jo no li poso oli, perquè ja en porta prou de greix.
Quan les carxofes estan tovetes, les escorrim i les incorporem a la paella de la cansalada.
Més tard hi afegim el cuscús.
I ja està.
No se m'ha ocorregut posar-hi res més.
Potser la propera vegada hi posaré anous, olives, pipes, ceba, etc.etc... ja veurem.
Un cop bullides les carxofes, les escorrem en un colador
Oli d'oliva i colors d'or a la cuina |
La proporció és d'una mida de cuscús per una d'aigua ( o caldo) |
Es posa primer el cuscús i després hi tirem l'aigua |
Ho deixem tapat fins que el necessitem. Haha, aquí se'm veu amb el davantal que va fer la meva mare amb una funda de matalàs, de quan eren de llana!! M'encanta!! |
Que bo Anna aquest cuscús, genial la última foto!!
ResponElimina