|
La Cerdanya és comarca de muntanyes i fred, paisatges idíl·lics,
xaves els caps de setmana, sons d'esquelles i rierols, calma relativa. I
sobre tot, bona, bona cuina.
Aquest és un plat senzill, d'hivern.
La
col és comuna a totes les receptes de països que es pelen de fred,
perquè és una hortalissa que aguanta molt bé el gel i la neu. I quanta
més neu, més bona!
I quan fa fred, el cos necessita dues coses ( a part d'un bon abric): plats calents i amb greix.
La
col l'he comprat a la pagesa; d'aquelles petitones. Les patates, de
l'hort del pare. Aquest cop, en lloc de cansalada viada, he posat
botifarra del perol, de can Josep i uns alls tendres també de la pagesa.
El resultat: suau, gustós, reconfortant.
El meu fill era el primer cop que en menjava i li ha agradat molt.
De
segon plat hem fet filets de pit de pollastre a la planxa amb rodelles
d'albergínia també a la planxa al damunt i polsim d'orenga. Mmmmm,
re-bò!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Primer hem de posar a bullir la patata i la col, fins que estigui ben cuita.
Estripem la botifarra del perol i l'enrossim amb dos alls tendres
Un cop està, afegim la patata i la col i remenem.
Un cop remenat, hem d'aixafar la patata amb una forquilla, per tal que quedi ben llis..
I el punt clau: s'ha de deixat enrossir la patata abans de tombar-la, com si fos una truita.
I això és el que ha quedat! Prova irrefutable de que ha agradat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada