Les vaig agafar per algun dia fer un estofat, i avui ha tocat.
Espectaculars és poc! Delicioses, amoroses, es desfeien a la boca. M'han quedat de 10!
El fet de tirar-hi una mica de xocolata negra, molt típic de les comarques gironines, es veu que prové dels que venien de Cuba. Molt exòtic.
Ingredients
- 2 galtes de vedella,bou o porc ben maques, desossades.
- 1 ceba hermosa
- dues safanòries (pastanagues)
- 4 grans d'all ecològic
- 2 patates grosses pelades i tallades a daus
- un bon vi negre
- una mica de xocolata negra ratllada
- una cullerada de farina
- herbes diverses (opcional) : farigola,timó,etc.
Es fa el procediment habitual. Primer es saltegen les galtes tallades a daus amb oli, sal i pebre.
Quan estan daurades, es retiren i s'afegeix a la cassola la ceba i la pastanaga tallada a bocins.
Un xic més tard els alls.
Quan ja està la cosa agafant coloret ( com un guiri a la platja) s'hi torna a tirar la carn, i es deixa un minut remenant.
Ara ratllem una mica de xocolata negra. I ja hi poden tirar un bon raig de vi. En aquest cas he utilitzat un d'ecològic que hi havia obert per la cuina. Boníssim, us el recomano.
Vi ecològic boníssim! |
Aquest és un moment gloriós d'olors espectaculars |
Han d'estar una estona agafant totes les oloretes i gustets de la cassola.
Un cop han agafat color, ja podem tirar l'aigua. Només que cobreixi les patates, poc més.
I ja podem emplatar.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada