La propera vegada les deixaré torrar una mica més. La por de la novata! |
És el primer cop que faig panellets :-D
La recepta és de Can Tulsà de Girona. Una botiga increïble, plena d'olors i colors.
Ingredients
- 500 gr. de farina d'ametlla
- 300-400 gr. de sucre glass
- una patata (bullida amb pela)
- una mica de ratlladura de llimona
- pinyons i ametlles mòltes
- un ou, separada la clara del rovell.
És molt fàcil! Un cop tenim la patata pelada i una mica freda, la barregem amb l'ametlla i el sucre. Es treballa bé amb les mans fins que queda tot ben incorporat. Jo ho vaig provar amb la Mycook, però la pasta pesa massa i la màquina cridava com una boja!
Es tapa amb un drap humit i es deixa reposar unes 3 hores.
Després es formen boletes no massa grans -jo la vaig fer moooolt grans! massa :-( -, batem la clara d'ou i anem mullant-hi les boletes. Les arrebossem amb pinyons o ametlla picada.
Forn : 10 minuts . Mon pare em va dir que els pintés amb el rovell un cop acabat el forn. Així ho vaig fer i vaig posar-los a gratinar. Per por que se'm cremessin, les vaig treure aviat.
La propera vegada, les deixaré més estona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada